top of page
unnamed.jpg
sahalaita_ei taustaa.png
sahalaita_ei taustaa.png
sahalaita_ei taustaa.png
sahalaita_ei taustaa.png
pilkut_ei taustaa.png
RESEPTIT
pilkut_ei taustaa.png
RESEPTIT
villipestopasta(1).jpg
perunasalaatti(1).jpg
kantarellipasta(2).jpg
lohi(2).jpg
pastasalaatti(1).jpg
nokkossipsit3.jpg
villipestopasta(2).jpg

VILLIPESTOPASTA

Arjen paras pasta maustetaan Villipestoilla! Voit lisätä metsän makuja paahtamalla itse omat nokkossipsit annoksen päälle.

Neljälle:

1 prk Villipesto Nokkonen tai Villipesto Kerkkä

400 g pastaa (esim. tagliatelle)

250 g kirsikkatomaatteja

50 g parmesaanijuustoa

2 rkl oliiviöljyä

kourallinen tuoretta timjamia

hyppysellinen suolaa

hyppysellinen mustapippuria

1. Valmista ensin uunitomaatit. Nosta tomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

2.  Ripottele päälle öljy, timjami sekä suola ja pippuri. Sekoita käännellen.

3. Paahda tomaatteja 150 asteisessa uunissa reilun tunnin ajan.  Tomaatit ovat valmiita, kun niiden pinta alkaa rypistyä.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

5. Sekoita Villipesto valutetun pastan joukkoon. Asettele paahdetut tomaatit pastan päälle ja ripottele lisäksi raastettua parmesaanijuustoa. Tarjoa metsän maut heti.

VILLIPESTOPASTA
perunasalaatti(2).jpg

PERUNASALAATTI

Paras perunasalaatti syntyy Villipestolla maustettuna. Nauti sellaisenaan pääruokana tai tarjoa lisukkeena, jolloin ohjeesta riittää isommallekin porukalle.

Neljälle:

1 prk Villipesto Nokkonen tai Villipesto Kerkkä
n. 800 g kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
200 g pensaspapuja
1 kevätsipuli
3 rkl oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria

1. Pese perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Tarvittaessa kuori paksukuoriset perunat
keittämisen jälkeen. Jäähdytä hyvin. Leikkaa perunat niiden koosta riippuen 2–4 osaan.
2. Leikkaa papujen kannat pois ja keitä noin 5–10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä niin,
että pavut ovat yhä hieman napakoita. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele pavut kylmällä
vedellä. Leikkaa pavut kolmeen osaan.
3. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi.
4. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Voit tarvittaessa lisätä oliiviöljyn määrää. Säästä osa
kevätsipuleiden varsista koristeeksi perunasalaatin pinnalle.

Vinkki! Halutessasi voit korvata pavut parsalla tai varsiparsakaalilla.

PERUNASALATTI
kantarellipasta(3).jpg

Vegaaninen kantarellipasta

Villipestolla maustetussa kantarellipastassa voit maistaa metsän. Herkullinen pasta uppoaa taatusti myös sekasyöjille!

Neljälle:

½ prk Villipesto Kerkkä
400 g kananmunatonta pastaa (esim. tagliatelle)
2 dl kaurakermaa
1 punasipuli
500 g kantarelleja
öljyä paistamiseen
hyppysellinen sokeria
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
kourallinen tuoretta persiljaa

1. Puhdista kantarellit ja leikkaa isoimmat kahteen osaan.
2. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Mittaa kattilaan Villipesto ja kaurakerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike
kiehahtaa. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Jätä kattila miedolle lämmölle, jotta kastike
pysyy lämpimänä tarjoiluun saakka.
5. Paista kantarellit kuumalla kuivalla paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste haihtuu.
Lisää pannulle sipuli ja öljyä, paista vielä noin 5 minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Lusikoi kastike suoraan pasta-annosten päälle tai sekoita valmiiksi pastan joukkoon. Ripottele
pastan päälle kantarelleja ja sipulia. Koristele annos persiljalla.

KANTARELLIPASTA
lohi(1).jpg
lohi(2).jpg

PAISTETTU LOHI VILLIPESTO-TUOREJUUSTOKASTIKKEELLA

Paistettu lohi kruunataan herkullisella Villipestosta ja tuorejuustosta keitetyllä kastikkeella, jotka tarjotaan paahdettujen perunoiden ja valkosipulipapujen kanssa. Herkku valmistuu nopeasti myös arkena, mutta hurmaat sillä myös viikonloppujen illallisvieraat.

Neljälle:

kastike
1 prk Villipesto Nokkonen
200 g tuorejuustoa
2 rkl maitoa
hyppysellinen sokeria
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria


paistettu lohi
600 g lohifileetä
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen


paahdetut perunat
n. 600 g kiinteämaltoista perunaa (esim. Siikli)
4 rkl oliiviöljyä
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. timjami tai rosmariini)
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria


valkosipulipavut
250 g pensaspapuja
1 rkl voita
2 valkosipulin kynttä hienonnettuina
hyppysellinen suolaa


koristeluun
kourallinen tuoretta timjamia


1. Aloita pesemällä perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat lähes
kypsiä.
2. Ota lohifilee huoneenlämpöön ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Leikkaa filee neljään osaan.
Ripottele pinnalle kevyesti suolaa.
3. Mittaa kattilaan tuorejuusto ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
Lisää joukkoon Villipesto ja kuumenna edelleen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa.
Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Jätä kattila miedolle lämmölle, jotta kastike pysyy
lämpimänä tarjoiluun saakka.
4. Siirrä keitetyt perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sekoita joukkoon oliiviöljy, yrtit,
suola sekä mustapippuri. Paahda 250 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ovat
kullanruskeita. Kääntele perunoita paistamisen aikana.
5. Leikkaa papujen kannat pois ja keitä suolalla maustetussa vedessä 5–10 minuuttia niin, että pavut
tuntuvat yhä hieman napakoilta. Kaada keitinvesi pois ja lisää kuumien papujen joukkoon voi,
hienonnetut valkosipulinkynnet ja suola.
6. Paista lohi vasta juuri ennen tarjoilua. Lisää paistinpannulle öljyä ja voita. Nosta hyvin kuumalle
pannulle kaksi lohipalaa nahkapuoli alaspäin. Lisää loput lohipaloista pannulle vasta hetken
kuluttua, niin pannu ei ehdi jäähtyä liikaa. Paista lohta 2–3 minuuttia molemmin puolin. Mausta
suolalla ja mustapippurilla.
7. Annostele lautasille kastiketta, paistetut lohipalat, paahdetut perunat ja valkosipulipavut.
Koristele annos tuoreella timjamilla.


Vinkkejä! Kokeile kastikkeeseen myös Villipesto Kerkkää. Villipesto-tuorejuustokastike maistuu herkulliselta myös pastan kanssa. Valmista kerralla suurempi määrä ja käytä samaan tapaan kuin Vegaanisessa kantarellipastassa.

PAISTETTU LOHI
pastasalaatti(1).jpg

VADELMAINEN PASTASALAATTI

Nauti sadon viimeiset vadelmat Villipestolla maustetussa pastasalaatissa. Raikas pastasalaatti sopii niin syötäväksi sellaisenaan, lisukkeeksi pääruoalle kuin osaksi viikonlopun brunssipöytääkin. Jos tarjoat pastasalaattia osana muuta ateriaa, ohjeesta riittää isommallekin porukalle.

Neljälle:

1 prk Villipesto Nokkonen
300 g pastaa (esim. farfalle tai fusilli)
3 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
50–100 g vihersalaattia (esim. rucola tai viinisuolaheinä)
100 g fetajuustoa
200 g vadelmia
50 g saksanpähkinöitä
kourallinen tuoreita yrttejä (esim. timjami tai sitruunamelissa)
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita öljy valutetun pastan joukkoon ja anna
hieman jäähtyä.
2. Sekoita pastan joukkoon Villipesto, sitruunamehu sekä suola ja mustapippuri. Kääntele
salaatti varovasti joukkoon. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
3. Hienonna saksanpähkinät ja murustele feta. Lisää molempia myös pastasalaatin pinnalle.
4. Koristele lopuksi vadelmilla ja yrteillä.

Vinkki! Kokeile pastasalaattiin myös Villipesto Kerkkää.

PASTASALATTI
nokkossipsit1.jpg

NOKKOSSIPSIT

Viimeistele tarjoiltavat ripottelemalla nokkossipsejä annoksen päälle.

Neljälle:

5 dl tuoreita nokkosenlehtiä

½ dl oliiviöljyä

2 rkl suolaa

 

1. Huuhtele ja kuivaa nokkosenlehdet.

2. Siirrä nokkoset kulhoon ja lisää sekaan öljy. Kääntele sekaisin, jotta öljyä on tasaisesti.

3. Nostele lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suola.

3. Paahda 150 asteessa noin 6 minuuttia tai kunnes lehdet ovat kuivia.

 

Vinkki!

Nokkoskasvustoa niittämällä satokautta saa jatkettua pitkälle kesään.

NOKKOSSIPSIT

LAPIN MARIA

Lapin Maria leima

Villipestot tekee Lapin Maria. Vuodesta 2009 olemme tuoneet metsän makuja takaisin suomalaiseen arkeen - tietysti luomuna.

Lue lisää

bottom of page